De geschiedenis van uitvaartzorg de korenbloem

De begrafenisonderneming Rommelaere kende haar prille start eind 1969 met Lucs vader Edmond als pionier. Luc (72) en Frieda (70), die aan de Boeiaardstraat wonen, bouwden de zaak daarna uit tot wat ze nu is, vanaf eind jaren negentig bijgestaan door zoon Joris (48), die intussen naar Diksmuide verhuisde.

Edmond Rommelaere, die op 30 januari 1972 op amper 56-jarige leeftijd overleed, maakte aanvankelijk enkel doodskisten. Hij deed dat eerst in een atelier aan de Boeiaardstraat, dat hij deelde met zijn schoonvader Gaston Verlinde, alom bekend voor zijn houtsnijwerk, vooral kerkmeubilair."Vader verhuisde naar een groter atelier aan de Tuinstraat, die in die periode nog Spoorwegstraat heette", vertelt Luc. "Toen het ambachtelijk maken van doodskisten niet rendabel meer was, schakelde hij over op het vervaardigen van trappen. Als jongetje van 14 begon ik bij hem te werken. Zo leerde ik in de jaren zestig doodskisten én trappen maken.""In december 1969 werd mijn vader uiteindelijk begrafenisondernemer. Eerst maakte hij nog een tijdje zelf kisten, maar vrij snel kocht hij ze in. De trappenmakerij bleef zijn hoofdbezigheid. Toen hij begin 1972 stierf, hebben mijn broer Jozef en ik samen met onze moeder Louisa Verlinde de zaak voortgezet. Sinds 1979 staan Frieda en ik aan het roer.""Ik ben nog een heel eind trappen blijven maken, maar heb me toen volledig op het beroep van begrafenisondernemer toegelegd. Een mijlpaal was 1 mei 2000, toen ons funerarium aan de Keibergstraat openging. Met twee grote rouwkamers die uitkijken op de tuin. Het geheel straalt een huiselijke en rustgevende sfeer uit."

"Met Uitvaartzorg De Korenbloem blijven we kiezen voor huiselijkheid. Met aandacht voor wat de nabestaanden willen. We zullen ook thuisopbaringen mogelijk maken. We beschikken niet zelf over een aula, maar bieden de families die geen rouwdienst in de kerk willen, straks niettemin afscheidslocaties aan. Belangrijk is dat Luc en Frieda ons blijven bijstaan." (uit de Weekbode, krant van West-Vlaanderen, J.S.)

Here's a different option for you. Eos in maluisset mediocritatem. Cu qui admodum inimicus, te mei debet qualisque.

Pro ad constituto el

Possit tritani consectetuer eu his, nusquam minimum ut per, eu eos ocurreret splendide hendrerit. Dicant placerat democritum eos id, sit mollis invidunt mediocritatem ei.

WHAT THE PEOPLE SAY

“Great customer service, kuddos for doing things the right way rather than the easy way. I am still getting compliments about the food served at my wedding.”
Paul Morgan

Afscheid nemen. Troost en geborgenheid.

Ons uitvaartcentrum biedt u de tijd en de rust om afscheid te nemen in een ruime omgeving met zicht op natuur. We doen er alles aan om troost en geborgenheid te creëren, daar waar jij ze net nodig hebt.

Tot rust komen. Helend optreden voor jullie als familie.

In ons uitvaartcentrum willen we u tot rust laten komen in de nabijheid van uw geliefde.  

Contact

Wij staan dag en nacht tot uw dienst. Na telefonisch contact komen wij bij u aan huis of komt u tot bij ons om alle regelingen te treffen.